Informacje dodatkowe
Waga | 1.2 kg |
---|
25.99zł
Ocet jabłkowy(cydrowy) z matką octową ze starych odmian jabłoni, wytwarzany metodą tradycyjną z odmian: Malinowa Oberlandzka, Złota Reneta, Szara Reneta, Cesarz Wilhelm, Bancroft, Oliwka Żółta(Papierówka), z własnego ponad 50-cio letniego sadu tradycyjnego, posiadającego certyfikat ekologiczny.
Matka octowa widoczna w butelce z octem w postaci cienkiego galaretowatego filmu jest gwarancją najwyższej jakości octu. Z reguły pływa ona w butelce na powierzchni octu, a jeśli jest niewidoczna, to wytworzy się po otwarciu butelki w ciągu kilku dni. Matka octowa nie stanowi wady produktu – są to cenne bakterie kwasu octowego.
Od strony medycznej, ocet jabłkowy z matką octową wytwarzany metodą tradycyjną, stosowany jest do regulacji poziomu pH żołądka, czyli m.in. w zwalczaniu dolegliwości związanych ze zgagą, czy refluksem, obniżaniu poziom cukru we krwi, zwalcza wszelkiego rodzaju infekcje o podłożu bakteryjnym.
Można stosować w połączeniu z miodem i wodą, dodając łyżkę stołową naszego octu na pół szklanki wody z miodem.
Kulinarnie, nasz ocet idealnie sprawdza się jako bezpośrednia zalewa wszelkiego rodzaju marynat(bez rozcieńczania). Marynaty są łagodniejsze w smaku w stosunku do zalewy przygotowywanej z octu spirytusowego.
Ocet jabłkowy produkowany metodą tradycyjną, nie niszczy czerwonych krwinek.
Produkt niefiltrowany i niepasteryzowany.
Waga | 1.2 kg |
---|