O produktach


Wszystkie nasze produkty powstają wyłącznie z owoców własnego starego, ponad 50-letniego sadu jabłoniowego z rzadko spotykanymi już odmianami jabłoni, w którym jabłka, mają po prostu smak jabłek. Całe gospodarstwo posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego. W prowadzeniu sadu metodami ekologicznymi nie stosujemy chemicznych środków ochrony roślin, a tym samym nasze produkty wolne są od ich pozostałości.

SOKIMG_20151023_123949
Z takich właśnie pełnowartościowych jabłek starych odmian, tłoczymy sok. Jest to niefiltrowany produkt naturalny, nie zawiera jakichkolwiek dodatków. Stare odmiany jabłek nadają mu unikalny, naturalny smak, intensywność oraz niepowtarzalny aromat.

Sok posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego.
 

OCET
Ocet produkujemy z własnego certyfikowanego soku jabłkowego, fermentowanego metodą orleańską. Jest to produkt niefiltrowany. W procesie fermentacji nie stosujemy żadnych dodatków. Jest to naturalna fermentacja octowa soku przeprowadzana z wykorzystaniem wyhodowanej  matki octowej. Gwarantuje to zachowanie pełnych właściwości, charakterystycznych dla octu jabłkowego, opisywanych szeroko w publikacjach tak medycznych jak i kulinarnych.

Sok uzyskał wyróżnienie na Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej i Regionalnej "NATURA food 2015" w kategorii "Produkty Ekologiczne Polskie"


Sok aktualnie dostępny jest w 3 oraz 5-litrowych kartonach, pakowanych w systemie bag-in-box.

Tak smakowały kiedyś jabłka...

Polecamy,

EKONUTA

Certyfikaty i wyróżnienia

Wyróżnienie NATURA food 2015